Microdosing is een manier om te experimenteren met psychische voordelen zonder het risico dat genomen wordt door hardcore drugs. Het is een relatief nieuwe trend die voordelen biedt voor creativiteit, kalmte, productiviteit en vele andere psychische voordelen. In dit artikel zal ik dieper ingaan op wat precies microdosing is, de voordelen ervan, importante waarschuwingen en de beste manier om te beginnen met microdosing.

Wat is microdosing?

Microdosing is het opnemen van kleine hoeveelheden van een psychisch actieve stof, zoals psilocybine, lsd of sterk psychoactief kruiden zonder een intense psychische crossover ervaring. In tegenstelling tot “erg grootse” dosisbenaderingen voorgesteld door de gevestigde medicalen gebruikers, zoals 10-20g of meer van psilocybine, wordt bij microdosing veel kleinere doses voorgeschreven van 1/10 of 1/20 de hoeveelheid.

Voordelen

Microdosing kan enkele interessante voordelen opleveren. Studie na studie toont aan dat microdosing je persoonlijkheid, motivatie en alertheid kan verbeteren. Het is ook bewezen dat het de stemming kan verbeteren en de psychologische flexibiliteit kan vergroten. Ander onderzoek heeft ook aangetoond dat microdosing de creatieve vermogens van een persoon versterken, die resulteert in meer creatief denken, problemen oplossen en ideeën bedenken.

Verder zijn er aanwijzingen dat microdosing verantwoordelijke en kalmerende effecten heeft. Microdosing voorkomt dat gebruikers over de top gaan en te veel energie verbruiken. In tegenstelling tot grote doses, kunnen microdoses een gebruiker ook helpen om kalm en gecontroleerd te blijven, waardoor het makkelijker wordt om productieve handelingen uit te voeren en een dagelijks leven te leiden.

Waarschuwing

Zoals met elk middel, is het belangrijk om de waarschuwingen en adviezen van artsen te volgen als je met microdosing begint. Microdosing mag nooit worden gedaan door iemand met een psychische stoornis of iemand die zwanger is of borstvoeding geeft, aangezien de bijwerkingen en interacties van de drugs nog onbekend zijn.

Hoe te beginnen met microdosing

Het belangrijkste bij het beginnen met microdosing is om je onderzoek te doen. Hiermee bedoelen we het leren over de gekozen stof en het ontwikkelen van een goed begrip van de bijwerkingen ervan. De meeste mensen aanraden om te beginnen met een kleine dosering om te zien wat deze met je hormoonhuishouding doet. Naarmate het geleidelijk toeneemt, kun je de dosering van de stof verhogen in kleine stappen totdat je de ideale dosering hebt gevonden.

Veel mensen beginnen met microdosing door een kleine dosering te gebruiken op enkele dagen in de week. Daarom wordt het vaak MKB (microdosing dagelijks OF maandelijks) genoemd. Het meest populaire protocol is elke 3e of 4e dag microdosed. Andere mensen kiezen misschien voor een ander protocol dat vaker of minder vaak micro doses.

FAQ

H2: Welke voordelen heeft microdosing?

H3: Microdosing heeft vaak verschillende voordelen, zoals een verbetering van de persoonlijkheid, motivatie en alertheid, versterking van creatieve vermogens, verbetering van de stemming en vergroting van psychologische flexibiliteit.

H2: Is microdosing gevaarlijk?

H3: Microdosing heeft geen ernstige bijwerkingen, maar het is belangrijk om de waarschuwingen van artsen op te volgen als je ermee begint. Microdosing is niet aan te raden bij mensen met een psychische aandoening of bij zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven.

H2: Hoe moet ik beginnen met microdosing?

H3:Het belangrijkste bij het beginnen met microdosing is om je onderzoek te doen. Daarna is het belangrijk om kleine doseringen te gebruiken met tussenpozen van enkele dagen. Naarmate het geleidelijk toeneemt, kun je de dosering van de stof verhogen in kleine stappen totdat je de ideale dosering hebt gevonden.