Microdosing is een veelbesproken trend die veel mensen klinken te lokken. Maar wat is het precies en wat zijn de voordelen en nadelen? Wat de verhalen van mensen eromheen voor betekenis hebben? In dit gedetailleerde blogbericht zullen we deze vragen uitdiepen.

Microdosing is een methode om warrige ideeën, gedragsverschillen en fysieke voordelen te verbeteren door een kleine dosis psychedelische stoffen of andere medicijnen. Hoewel het in sommige gevallen wordt gebruikt als een behandeling, is het een steeds populairder wordende trend in de braveburgerswereld. Sofie Gräf en Bianca Matuszewsky – de auteurs van het boek ‘Longeviteit in stijl’ – gaven er recent hun mening over in hun podcast. In hun gesprek vermeldden ze dat microdosing kon helpen bij het verbeteren van focus, creativiteit en allemaal facets van persoonlijke ontwikkeling.

De voordelen van microdosing zijn legio. Ten eerste kan het helpen om creativiteit en productiviteit te vergroten. Omdat de dosis psychedelica die gebruikt wordt – meestal lsd of psilocybine – de hersenfuncties stimuleert, verschaft het meer focus. Dit kan leiden tot betere gefocuste gedachten die leiden tot betere en snellere besluitvorming.

Daarnaast biedt het ook een aantal fysieke voordelen. Onderzoekers hebben aangetoond dat het energie kan geven, net als cafeïne. Het vermindert ook stress en verbetert de gemoedstoestand. Dit betekent dat je meer verfrist en energiek bent.

Ten slotte kan microdosing ook helpen bij het versterken van het immuunsysteem. Het verhoogt de immuniteit tegen verschillende ziektes, waardoor het je gezondheid en energie benut. Dit wordt onderschreven door verschillende studies die in Nederland samenwerken met een Assink-onderzoek, wat hun wetenschappelijk bewijs is dat het bewezen heeft dat microdosing nuttig is voor gezondheidsvoordelen.

De nadelen van microdosing zijn ook veelvuldig. Omdat het energie geeft, kan dit leiden tot een verlies aan slaap en energie-overschot. Ook kan het leiden tot gevoeligheden voor licht en geluid, wat anderen als hinderlijk kan ervaren. Bovendien is er mogelijk een risico op verslaving, waardoor je misschien meer stoffen wilt gebruiken dan is aanbevolen.

FAQ

Wat is microdosing?

Microdosing is een manier om warrige ideeën, gedragsverschillen en fysieke voordelen te verbeteren door een kleine dosis psychedelische stoffen of andere medicijnen.

Wat zijn de voordelen van microdosing?


Microdosing kan helpen om creativiteit en productiviteit te vergroten, focus te verbeteren, energie te geven en stress te verminderen. Het verhoogt ook de immuniteit tegen verschillende ziektes.

Wat zijn de nadelen van microdosing?


De nadelen van microdosing zijn slaaptekort, gevoeligheid voor licht en geluid, en het risico op verslaving.