Psychedelica zijn een controverse onderwerp, maar samen met psychedelica komt meestal ook het idee van microdosing. Microdosing psychedelica is het innemen van zo een kleine hoeveelheid dat er geen bewustzijnsverandering optreed, maar het nog wel mogelijk is om de voordelen hiervan te ervaren. Dit is geen relatief nieuw concept, maar het is pas recent populariteit begonnen te winnen. Er is veel ophef geweest over microdosing und hoe het je prestaties en creativiteit kan verhogen. In deze blogpost zullen we onderzoeken hoe microdosing met psychedelica kan bijdragen aan je creativiteit.

Ten eerste is het belangrijk om te benadrukken dat microdosing met psychedelica geen medisch-gezondheidsbevorderende praktijk is, aangezien microdosing nog niet is onderzocht en/of goedgekeurd door de voedsel- en geneesmiddelenadministratie. Ook al worden er door veel mensen beweerd dat microdosing met psychedelica positieve resultaten heeft zoals verhoogde cognitieve prestaties, versterkte emotionele intelligentie en toegenomen creativiteit, moeten er toch meer onderzoeken worden gedaan om de beweringen te ondersteunen.

Het idee dat microdosing mogelijk creativiteit kan verhogen is gebaseerd op twee concepten: de stromingstheorie en de dosis-responskromme. De stromingstheorie stelt dat psychedelica ons de mogelijkheid bieden om over problemen nadenken door in staat te stellen buiten de gebaande paden te denken en te onderzoeken, die anders buiten bereik zouden blijven. Dit kan ons uit het slachtoffer rollen halen en ontvankelijker maken voor verschillende perspectieven. De dosis-responskromme stelt dat er voordeel is in het nemen van lage doses van de hormoon en goedkope geneesmiddelen, waaronder psychedelica. In kleine hoeveelheden zouden deze middelen de geest openen voor nieuwe ideeën die anders buiten ons bereik zullen blijven.

Hoewel er nog altijd meer onderzoek nodig is naar het effect van microdosing met psychedelica op diversiteit in de creatieve prestaties, zijn er al enkele positieve resultaten gerapporteerd. Een onderzoek uitgevoerd door de Imperial College in Londen liet zien dat mensen die microdoseden met LSD meer betrokken waren met elementen van hun dagelijkse leven, waardoor ze meer open stonden over nieuwe creatieve uitdrukkingen. Vista op onderzoekers concludeerden ook dat microdosing met MDMA een positief effect heeft ten opzichte van de persoonlijke verbinding met kunst, waardoor kunstenaars meer open staan om kunst te creëren uit een dieper innerlijk bewustzijn.

FAQ

Q: Wat is microdosing?

A: Microdosing is het innemen van een zeer kleine dosis psychedelica waarmee u geen bewustzijnsverandering ervaart. Het is bedoeld om de voordelen van psychedelica te ervaren zonder de psychologische effecten ervan.

Q: Wat zijn de voordelen van microdosing?

A: Er zijn verschillende voordelen die geassocieerd worden met microdosing. Wat betreft creativiteit wordt aangenomen dat microdosing ons kan helpen buiten de gebaande paden te denken en ons open te stellen voor nieuwe perspectieven en ideeën.

Q: Is Microdosing met psychedelica gereguleerd?

A: Microdosing met psychedelica is nog niet goedgekeurd door de Voedsel- en Geneesmiddelenadministratie en wordt daarom ook niet gereguleerd.